De AFOL Show

LEGO zet de Zomer op zijn kop (deel 1) [Releases]

May 26, 2024 Bas en Edwin - Samen 20 jaar fan van LEGO Episode 8

Als de eerste van juni naderbij komt, zwellen de LEGO nieuwskanalen op van alle nieuwe sets die in de 'Summer Wave' gereleased gaan worden. Dit keer staan er maar liefst meer dan 100 nieuwe sets op de schappen van de LEGO Stores, en daarvan zijn er velen interessant voor AFOLs. Welke sets ons zijn opgevallen en vooral waarom, laten we in dit eerste deel van twee, met vol enthousiasme weten. | De AFOL Show   

Aflevering 8 - LEGO zet de Zomer op zijn kop!
Welkom bij De AFOL Show; dé eerste Nederlandstalige podcast voor en door volwassen LEGO fans!

De Zomer komt er aan, en LEGO pakt groots uit met nieuwe releases! Over alle Thema’s samen tellen we zo’n 100 nieuwe sets 😲, en daar zitten er heel wat tussen die voor AFOLs interessant zijn. In deze aflevering delen jouw hosts Edwin en Bas niet alleen op welke sets zij hun oog 👀 hebben laten vallen, maar ook waarom. Aan bod komen onder meer:
- Huisraad, in de vorm van een oud-groene radio 📻
- Meerdere katten 🐈‍⬛
- Kastelen, groot en klein 🏰
- Een gebedshuis (jawel; The LEGO Group knijpt een oogje dicht 😉)
- Voertuigen, van een boot ⛵️tot Duitse automobielen 🚘
- En ook nog een bezoek aan Azië 🥷

Het overweldigende aanbod van mooie, verrassende en grote sets voor volwassenen fans van LEGO stelt jouw gastheren voor verschillende dilemma’s… Welke dat zijn en hoe zij die denken te overkomen, hoor je in deze wat langere aflevering dan je wellicht van ons gewend bent.

We wensen je dan ook veel plezier met luisteren 🎧, en wees gewaarschuwd; het kan zijn dat we bij de Adult Fan of LEGO de nodige kooplust opwekken 😁. 

#LEGO #AFOL #LEGOAFOL #LEGOfan #LEGOBricksLovers #LEGOcollector #LEGOaddict #LEGOset #LEGObuild #buildLEGO #LEGObrick #LEGOBricksLovers #LEGOlife #LEGOStoreExclusive #LEGOIcons #LEGOIdeas #LEGODisney #Disney #LEGOMicroscale #Microscale #LEGOHarryPotter #LEGOArchitecture #LEGOCity #LEGOSpeedChampions #LEGOtown #LEGONinjago #Ninjago


Contact
Graag komen wij met jou in contact, want op jezelf LEGO verzamelen en bouwen is gaaf, maar die beleving met elkaar delen maakt ’t nog leuker! 😀
Heb je suggesties, vragen of wellicht correcties voor deze podcast? Laat dan een bericht 💬 achter op één van de volgende manieren:
- Instagram: stuur een DM naar @deafolshow
- E-mail: contact@afol.show (of als je een specifieke vraag of tip voor Bas dan wel Edwin hebt: bas@afol.show of edwin@afol.show)


Disclaimer (omdat het nou eenmaal moet... 😏)
Deze podcast is (nog) niet gesponsord door The LEGO Group of een LEGO Retailer (heb je interesse in een sponsorship, stuur dan een e-mail naar contact@afol.show). Onze verwachtingen, tips of meningen zijn die van onszelf en bieden geen garanties of zekerheden. Iedere handeling die je doet op basis van onze content, is er een die uitgaat van jouw eigen verantwoordelijkheid (fijn toch? 😊).)


Credits
Jingle afkomstig van Mubert.

dAS - afl. 8 - LEGO zet de Zomer op zijn kop (deel 1) [Releases] 
 

[00:00:00] De Aftrap 
 

Edwin: We zijn er weer en dat doet me echt heel erg deugd, want het is best wel lang geleden eigenlijk Bas, dat wij in de lucht waren en een heleboel aan het vertellen waren. er komt nu zo onzachtelijk veel aan en met name de volgende maand die gaat komen, dat ik zoiets heb, hier moeten wij over kletsen met  

Bas: nou, dat zeker.  

Edwin: Dat is gewoon waanzin, dat is waanzin en moeten... ...mensen erop wijzen voor zover mensen dat al niet weten. Want mag ik één dingetje even eruit pikken, zeg maar? En dat is natuurlijk muziek, want je weet, muziek is voor mij ook altijd nog een ding. En dan komt dus LEGO volgende maand met die retro radio. 

Die ouderwetse transistor die ik me nog kan herinneren uit de jaren 70. Dat is natuurlijk helemaal fantastisch. En dat gaan ze maken en... Als je alleen al kijkt naar de kleuren die ze dan kiezen, en dat is eigenlijk een type groen wat in die tijd toch wel een hele populaire kleur was. Het is niet al te fel, het is niet al te aanwezig, maar het was een kleur en dat was toen de tijd al heel wat. 

En LEGO flikt dat natuurlijk nu ook weer. Maar hij is ook echt helemaal te gebruiken, dat is het leuke ervan. Dat is het leuke ervan. Je kan aan de knopjes draaien, je kan zendertjes op gaan zoeken. En je kan de antenne uitschuiven en het geeft ook echt het geluid weer. Want dat hebben ze dan wel voor elkaar gekregen, dat ze het geluid weer geven op dat jij op het moment dat je zenders opzoekt, dat dat krakende schuivende geluid gaat geven. 

En dat creëert dit dus ook. Aan de andere kant, als jij dit leuk in jouw werkkamertje neerzet op een mooie plek en je bouwt jouw telefoon erin. Want ze hebben dus een ruimte gemaakt zodat je je mobiele telefoon in deze transistorradio kan bouwen. Dan kun je dus via Spotify bijvoorbeeld je favoriete muziek intunen. 

En de radio die speelt, dat is natuurlijk helemaal fantastisch. Dus ik zag dat ding voor mij komen en dacht, oeh, maar die moet ik hebben, dilemma nummer 1. 

Bas: Dat wordt er eentje op de lijst!  

Edwin: Jij wist dat nog zo mooi te vertellen, dilemma nummer 1, want die moet er gaan komen. Ja, echt helemaal fantastisch.  

Bas: Ja. 

Er zijn eigenlijk over verschillende thema's die voor de AFOLs interessant zijn, overal komt er wel iets uit waar natuurlijk als het je interesse heeft, dat je mogelijk op je verlanglijstje zou kunnen zetten. En het duurde even voordat we weer in de lucht waren. Maar we gaan het allemaal inhalen. Dat had wat redenen. 

Ik was met vakantie. Tegelijkertijd ben ik ook nog ziek geworden. Dan krijg je een aantal hobbeltjes. En daar kun je eigenlijk niet tegenop werken. Maar ja, sommige dingen hou je niet tegen.  

Het is zoals het is. Daarom... gaan we gewoon nu even meteen met de actualiteit mee.  

Edwin: Daarom, we zijn er weer hè¨.  

[00:02:51] De kat in de vensterbank 
 

Bas: Buiten die icons hadden we ook eentje en dat moest me meteen denken aan een vriend van mij. Ik denk van oh oh die gaat echt wel zeker hier voor gaas. En dat is van die LEGO Ideas hebben ze de Tuxedo Cat uitgebracht.  

Edwin: ja, ja,  

Bas: Da's best wel een aardig dingetje. Meer dan 1700 bricks.  

Edwin: Hij is groot hoor.  

Bas: ja Hij is zeker groot, en relatief vond ik voor die prijs denk ik van, dat is apart. Als je ook de price per brick kijkt, dan zit het iets boven de 5 cent. En dat is over het algemeen gewoon een hele mooie verhouding zou ik willen  

Edwin: Scherpe prijs ja, ja zeker  

Bas: Ja, ik denk dat ik die vriend van mij alleen maar een plaatje hoef laten zien. En dan gaat er een bestelling plaatsvinden vanaf 1 juli. Dat gaat wel goed  

Edwin: En dan holt hij al naar de winkel of naar zijn iPad, één van de twee, daar zit het dik in.  

Bas: Ja, ja, ja, ja, ja, ja.  

Edwin: Ik vind hem ook trouwens levensecht te uitzien, die ogen die spreken, dat vind ik zo knap.  

En ik moet eerlijk zeggen dat ik ben niet zo heel erg katterig en ik heb er ooit in het echt hier twee gehad en die hebben toen de tijd mijn hele huis afgebroken zeg maar. 

Ik had een krabpaal waar ze gekocht hebben en alles en nog wat en ze deden van alles op de muur in plaats van op de krabpaal en dan zie ik dat beest en dan gaan die beelden weer door mijn hoofd heen. Maar toch heb ik zoiets als ik deze nou ergens hier in de vensterbank zet in mijn LEGO kamer dan heb ik er ook geen last van dan zit hij daar gewoon lekker leuk  

Bas: Ha, ha, nee, je hoeft ook geen bak te verschonen, dat is ook wel handig.  

Edwin: Dat is ook wel lekker, Ja, hij blijft ruiken naar mijn eigen dingetjes, ja. Maar hij is heel leuk. Hij is echt heel leuk.  

[00:04:33] Nog een (wat kleinere) kat 
 

Edwin: En over dieren gesproken, Bas. Als we dan toch een beetje in de wereld van beesten blijven, dan is natuurlijk onze vriend Simba ook  

Bas: Ja, zeker, zeker, zeker.  

Daar  

Edwin: zul jij wel heel erg van gechameerd zijn. 

Bas: Absoluut. En hier komt eigenlijk meteen een van de dilemma's. Ik ga dat meteen even aankaarten, want het punt is dat dit soort, zoals dat heet, buildable characters, en daar hebben we er eigenlijk best wel verschillende vormen van, en dat betekent dus je gebruikt niet een minifig of een mini-dolll, om het karakter uit te beelden. Dan zie je dat er best wel veel ontwikkeling is geweest. Bijvoorbeeld dit jaar is ook, dat zit dan in Guardians of the Galaxy, hebben ze dan Rocket, een van de hoofdfiguren van de filmtreeks, samen met Groot, ook een ander, hebben ze dus... uitgebeeld als een staand figuur, helemaal opgebouwd uit bricks. Het ziet er prachtig uit. En er was al eentje daarvoor, eentje van groot. En nu gaan ze dus kennelijk dat een beetje uitbreiden naar bijvoorbeeld ook de tekenfilmreeks van Disney. Want laten we eerlijk wezen, Simba is natuurlijk niet de karakter van een van de laatste films. Dat is toch wel weer een poosje geleden.  

Edwin: Die kennen we al even. Ja, klopt. 

Bas: Dus ik ben benieuwd waar het naartoe gaat, daar ben ik heel eerlijk in en we zagen een poosje geleden ook Stitch al, dat is in iets kleinere vorm, dus ook zeker een ander prijskaartje als deze, want dit is toch niet niks, 130 euro,  

Edwin: Da's niet weinig, 

Bas: Nee, dat is zeker niet weinig, maar ik ga deze dus wel aan me voorbij laten gaan,  

Edwin: Zo, daar kijk ik van op Bas  

Bas: Ja, en dat heeft gewoon puur te maken met het keuzedilemma. Op een gegeven moment, zeker nu, er is zoveel moois en ik kan natuurlijk niet alsmaar alles blijven sparen wat mooi is. Dat is natuurlijk überhaupt als avondzijnde bijna niet mogelijk. Of je moet een kast van huis hebben en een hele dik gevulde bankrekening.  

Maar ook omwille van waar gaan we de pijlen op richten? En toen moest ik aan een keer denken aan een iets ander formaat waar ik van dat soort buildable characters al wel eens een keertje wat gekocht had. Dat is bijvoorbeeld een setje uit 2019 van in dit  

geval Frozen, Frozen 2 wel te verstaan. Daar hadden ze dat bekende figuurtje van Olaf, die sneeuwpop gemaakt en dat zag er zo koddig uit. Ik denk van ja, dat wil ik gewoon hebben. Ik heb een keertje bij de Kruidvat gescoord voor een habbe krats. 

En niet veel later, in 2021 kwam daarnaast ook nog Bruni de salamander. Dat kent niet iedereen denk ik nog heel goed, maar dat was het diertje wat met Elsa meeliep. En Die zag er ook hartstikke leuk uit, dus die kon ik ook niet laten staan. Maar dat zijn allemaal prijzen die zijn hartstikke goed te doen. Weet je, rondom de 15 euro. Nou, dan hebben ze dus ook van Simba dus een kleinere variant gemaakt.  

En die gaat 20 euro kosten. Dat is ook echt wel inderdaad een stuk minder bricks dan die bijna 1500 euro.  

Edwin: Het welpje bedoel jij natuurlijk. 

Bas: Juist.  

Edwin: Simba als welpje. 

Bas: En die is eigenlijk ook gewoon leuk. Het beeldt precies uit wat het allemaal moet doen, qua gezichtsuitdrukking zou ik er maar zomaar eventjes zeggen. En ik denk, ja, nou weet je, dan laten we die grote staan, maar deze komt wel degelijk wel, dus die gaan we doen.  

Edwin: Maar, Ja, die kleine ga ik kopen.  

Bas: Maar niet gelijk, want die gaat vast en zeker ook eens een keertje, ik denk ook bij de pool ofzo, voor een mooi prijsje voorbij komen. Dus het is zeker niet rennen naar de winkel, maar hij staat op het verlanglijstje, dat sowieso.  

Edwin: Nou, ik moet eerlijk zeggen, je zoveel keuzes hebt nu, en je moet op een gegeven moment ook keuzes maken wat jij zegt, dan denk ik dat ik die Simba's, zowel de grote als de kleine in dit geval, Daar zal ik denk ik ook niet zo'n haast mee maken. Zelfs niet met de Tuxedo Cat zal ik zo'n haast maken. 

Bas: Nee. nee.  

Edwin: Dat is niet zozeer mijn ding.  

[00:08:57] Zwijnstein wordt groter en groter 
 

Edwin: Maar waar ik bijvoorbeeld wel mijn nek voor zou breken... Dat kan ik je nu wel vertellen. Dat is hoogstwaarschijnlijk Ja, noem het maar de grote zaal van Zwijnszijn. Want je weet, ik ben natuurlijk helemaal into Harry Potter. 

Bas: Ja.  

Edwin: En deze is echt zo verschrikkelijk geweldig. Maar ik moet er wel bij zeggen, ook dit is natuurlijk een ferme prijs. Dus moet je op een gegeven moment keuzes gaan maken, want deze is toch goed voor 200 euro. En dat is serieus, mag ik er toch van zeggen. 

Bas: En met niet zo'n hele mooie price per brick als ik heel eerlijk ben, want het zit zeker in Europa zit het boven de 10 cent per brick. En ja, hij is dus 1732 bricks voor 200 euro. Nou,  

Edwin: Maar ik wil erbij zeggen Bas, ik heb hem nu al, nu praten we natuurlijk allemaal nog over pre-orders, want kunt nog niks definitief bestellen, ik heb hem al voorbij zien komen voor 165 euro. 

Bas: Oké.  

Edwin: Ik ben er ook van overtuigd, als je hier heel even je geduld zou kunnen opbrengen. Dat is niet altijd even makkelijk, ik weet het.  

Bas: Natuurlijk.  

Edwin: Maar dan heb ik het gevoel dat je deze grote zaal nog wel eens voor een wat interessantere prijs aan je verzameling kan toevoegen. Daar ben ik echt van overtuigd. Maar het leuke van deze, en daarom ben ik er zo van gecharmeerd, is het feit dat het eigenlijk de meest... Hoe moet ik dat zeggen, gedetailleerde item is wat serie van de Grote Zwijnszijnkasteel die je dus al die elementen zelf kunt samenstellen. 

Bas: Ja.  

Edwin: Die is het meest gedetailleerd, zo moet ik het eigenlijk zeggen. Dus alle huizen die er zijn, die zijn via hele mooie banners, is dat allemaal weergegeven. De kamer van Huffelpuff bijvoorbeeld zit erin en die kun je er ook uithalen. Dus ook voor de AFOLs in wording, zeg ik altijd maar zo, want uiteindelijk worden het AFOLs. Kunnen ze er ook nog eens een keer heel leuk mee spelen, maar het ziet er echt fantastisch uit. Er is heel veel aandacht aan besteed.  

Bas: Ja, het is een joekel van een ding. En in die zin heb je gelijk, als je die andere modules van dat zelf samen te stellen, Hawksworth Castle, neemt, springt deze wel uit de toon. We hebben natuurlijk ook nog diegene waarbij je met die slang... dat is ook een gedeelte wat dus verhoogd is, die staat ook op Een soort rotsconstructie.  

Edwin: Een soort rotspartij is dit. Ja. Ja. 

Bas: Juist, en wat ik van deze met de grote zaal zo mooi vind is natuurlijk, er zit ook die trol bij, die kenmerkende scène uit de eerste film. En ik moet zeggen, hij is ook zo prachtig uitgebeeld, je kan niet missen, je weet precies waar het om gaat.  

Edwin: Leuk is dat, hè?  

Bas: Dus in die zin, ik had het ook verteld, die staat zeker bij mij ook op het lijstje, omdat natuurlijk ook al heb, maar wederom ook inderdaad even geduld. Er is wel één klein dingetje, en dat is niet zozeer om te klagen of zo, maar waar ik me wel een beetje over verbaasd, de andere modules, die zijn eigenlijk wel... Ja, zeg maar, vrij netjes afgewerkt. Het enige is dat de daken, die zijn vaak wel, dat je dus dan van de plates de studs nog wel ziet. Maar wat ik hier een beetje vreemd vond, is dat bij de ramen, als je dan op de voorkant bekijkt, zie je dat dus de plates ook met de studs gewoon zichtbaar zijn. Het is niet afgewerkt met een tile of zo iets dergelijks of een of andere slope om het gewoon wat mooier te maken. Bij het zeg maar het plein wat ervoor zit zie je dat wel dat zijn met die kleine die zeg maar een halve breedte als daar uitsteken wordt dat een beetje mooi afgewerkt. En ik moet zeggen het viel me gelijk op en ik hem weer opnieuw zit even bekijken van een plaatje hier denk ik bij mezelf. Waarom Waarom niet? Ik bedoel, dat ding is toch al, weet je, 200 euro. Die paar extraatjes om het een beetje mooi te maken. Dat kan er ook wel af volgens mij.  

Edwin: Ja ik snap wel wat jij bedoelt maar ik moet toch zeggen als ik het fotootje nou zo voor me zie en je ziet dan inderdaad die grovere rotspartij waar die grote zaal op gebouwd is dat vind ik heel imposant bij deze heel erg aanwezig en dan is er ook nog eens een keer het gebouw aan zich is vrij hoog. grote zaal is hier echt groot gemaakt, dus ik vond het dak niet direct een storend element. Ik vond het juist wel passend in het geheel  

Bas: Mm-hmm, mm-hmm.  

Edwin: Om heel eerlijk te zijn. Maar kan me voorstellen hoe je daar tegenaan kijkt.  

Bas: Wat dus ook leuk is aan deze set is dat er is een ander setje uitgebracht die ik in eerste instantie dacht van, hm, laat maar gaan. Dat gaat over de potion class, die kun je als het ware uitvouwen en dan komt er een scène met professor Sneep die wordt dan als het ware uitgebeeld. In die ruimtes waarvan je zei waar je dan ook zeg maar dat Hufflepuff onderdeel kan inschuiven kun je deze set die dus separaat verkocht wordt kun je er ook in schuiven dus dan kun je als het ware de scène wat veranderen. Dat is natuurlijk wel heel slim gedaan voor de upsell door LEGO dat hebben ze weer bedacht en dus wat ik zei in eerste instantie had ik die echt zoiets van nou ja La maar, ik bedoel, dat is weer zo'n heel ding wat op zichzelf staat. En ondanks dat er leuke figuurtjes in de scène zijn, is het hartstikke mooi uitgebeeld. Maar nu zien we dat je dat dan ook weer kan combineren met deze. het lijstje van Harry Potter misschien dan toch onbewust weer wat groter? 

Edwin: En dan is er op een gegeven moment ook een ander dilemma wat dan een rol gaat spelen,  

Bas: Ja joh.  

Edwin: Want tot nu toe hebben we een beetje de nadruk op de centjes gelegd, wat te denken van ruimte, Bas, wat dacht je daarvan? Want die sets waar je net even op doelde, zeg maar... Die zijn ook vrij groot en als je dus op een gegeven moment Hogwarts Castle zelf wil samenstellen met al die onderdelen, al die modules nou dan heb je wat staan hoor kan ik je vertellen en als je dan ook nog LEGO City aan het bouwen bent waar ik dan nu mee bezig ben 

Bas: Mm-hmm.  

Edwin: Dan moet jij je toch eens proberen voor te stellen waar ik dit allemaal neer zou moeten zetten dan dat wordt niet makkelijk  

Bas: Nee, zeker, zeker, zeker, zeker,  

Edwin: Dus dat is dilemma nummer 2  

Bas: maar volgens mij wordt het sowieso niet makkelijk, want volgens mij had jij er nog eentje uit Harry Potter  

Edwin: Ja, ja, ja, ja, zeker. 

Bas: Je liet doorschemeren dat jouw interesse daar naar uitging  

Edwin: Oh, ja. Denk aan de arrival. Op een gegeven moment heb je dus die tournamenten op het grote gestil en dan komen dus ook gastwizards uit andere landen, die komen Zwijnstein bezoeken en er is een stel die komt met de boot. En die boot hebben ze nagebouwd. Fantastisch! Echt heel erg gaaf, heel gedetailleerd, heel leuk, heel mooi zeil erop. 

Dat ziet er echt imposant uit. En de blauwe koets, die vind jij wat minder, dat heb ik jou horen zeggen. ik moet eerlijk zeggen dat ik het toch best nog wel een heel mooi ding vind. Maar goed, het geeft niet, maar dat is ook weer zoiets. En dan denk ik van ja, hoe ga ik dat doen? Ik moet er nog even heel erg over nadenken, maar ik vind... Het is een set waarvan ik denk, ik ga toch even kijken waar ik dat misschien wat interessanter qua prijs kan scoren dan hier, ook hier praten we weer over 140 euro die is relatief, als je het in verhouding gaat zien, ook vrij prijzig, op die manier dat jij dat net hebt uitgelegd.  

Maar ik vind het wel een set waarvan ik zeg, die gaat er hoe dan ook komen. is gewoon heel erg gaaf. En dat maakt het verhaal compleet. het is ook een deel van het verhaal waar niet zo heel erg veel aandacht aan besteed wordt. Als je gaat kijken naar de Harry Potter LEGO sets. En alleen daarom vind ik het al iets bijzonders. Dat je dat verhaal toch kunt aanvullen middels zo'n mooie set. Dus ja, zeg het maar weer eens.  

Bas: Ja, het is zeker een hele mooie build en de enige kritieken die ik voorbij heb zien komen is dat het interieur van de boot wel een beetje min is. Dat komt vooral ook vanwege de bouwtechniek, want er zijn heel veel curves geprobeerd te maken. Het achtersteven staat bijvoorbeeld ook niet gewoon recht zoals je dat in LEGO mag verwachten, daar zit weer een hoek in, eigenlijk precies met zo'n galjoen zoals dat ook is, dus het is perfect gedaan, maar ja, dat gaf dus wel als effect dat daardoor het interieur, ja, dat moest dan maar wat minder.  

Ja,  

Edwin: Ja, het interieur moet hier een beetje wijken omdat ze de vorm geven van de boot, daar moeten ze heel veel aandacht aan besteden, daar hebben ze dus ook bepaalde stuts voor nodig, ruimte kost en in dit geval is dat een beetje ten koste gegaan van het interieur, maar aan de andere kant Vind ik het ruimschootsmaken Bas, dat als je deze set hebt opgebouwd en je hebt dit als sier element staan. Ja, dan is dat gewoon zo gaaf gemaakt en zo leuk om te zien. Dat je helemaal de neiging gaat vergeten om te zeggen, ik ga eens in die boot kijken.  

Bas: Dat denk ik ook. Daar heb je zeker gelijk in. Het is ook meer display dan speel, denk ik eerlijk gezegd. Hoewel het wel zo gebracht wordt.  

Edwin: een Ja. En een mooie display is dit.  

[00:18:48] Nog een (wat kleiner) kasteel 
 

Bas: Ja, we hadden het net natuurlijk over kastelen en in één keer popt me iets op en dan gaan we een beetje jumpen van onderwerp, dat is niet wat ik, ik wil de luisteraar niet in verwarring brengen, maar je zegt kasteel en ik zit namelijk even te kijken hier, ik heb in het begin dit jaar het mini-kastel van Ariel gekocht, dat is een lijn. 

En die lijn van kleine kasteeltjes van Disney, die is ooit een keer gestart met de uitgave van een set toen Disney World 50 jaar bestond. En daar hebben ze een set van uitgebracht waarbij ze het bekende kasteel weergaven. Daar kreeg je ook een hele mooie Mickey daarbij. En het duurde eventjes, maar toen kwamen daar ook wat vervolgen op. 

Onder andere bijvoorbeeld het paleis van Agrabah, wat uit Aladin komt en dat was in 2023, dus vorig jaar. Ik heb me toen een keertje verteld dat ik daar toen een beetje miskocht had, want tijdens de, ik denk dat die in oktober of zo werd gelauncht. En toen dacht ik, Oh, dat moet ik hebben, prachtig met die gouden, ja zeg maar die Die koepelvormen ik denk van nou die hoort erbij ja. en letterlijk in december ging er in een keer, ik denk bijna wel 30% af ofzo, dus ik voelde me aardig bekocht, goed, het heeft me niet weerhouden om in januari meteen voor dat van Ariel te gaan, want ik vond dat, ja, het is zo sprekend, en het hoort natuurlijk bij de reeks, dus ik was zo'n aangenaam verrast dat eigenlijk dit jaar, en wederom Nog eentje werd uitgebracht. In dit geval het kasteel van Doornroosje.  

Edwin: Die is leuk hoor.  

Bas: Het ziet er natuurlijk wat zoetsapper uit. Er zit heel veel roze in verschillende tinten in. Wat ik wel leuk vond is dat ten opzichte van bijvoorbeeld die van Ariel, daar zit namelijk een mini-doll bij. Ik snap niet precies waarom ze dat eigenlijk gedaan hebben. Want al die anderen hebben een minifig. Deze heeft gewoon weer een minifig, dus dat is in ieder geval wat meer naar mijn smaak, zou ik zo zeggen. Maar ik weet zeker dat op het moment dat ze deze eind van het jaar ook weer eens goed afprijzen, want het is een store-exclusive, net als alle anderen. Je zult hem misschien wel via wat kanalen wel aan kunnen komen, maar ze zijn voornamelijk gewoon via LEGO zelf te verkrijgen.  

Ja, dat ga ik zeker even in de gaten houden, zou ik zeggen. Ja.  

Edwin: Zou ik zeker doen. Ik moet zeggen dat ik hem heel erg leuk vind hoor. En de kleur roze, die gaat meteen opvallen omdat het natuurlijk heel erg roze is. Maar aan de andere kant, ik vind het ook wel een beetje bij het verhaal passen. En ik vind het ook wel een beetje door een roosje aandoen. Dat is toch wat liefdelijker en dan wil je het ook een beetje tot uit te brengen op die manier. Ik vind hem heel erg leuk. Dus ik zie hem wel staan tussen jouw verzameling.  

Bas: Ja, hij komt er sowieso bij en ik zeg, ben sowieso wel fan van die microbuilds en ik dacht van wat trekt mij daar nou in aan? Ik zat hem eens eventjes zo te bekijken, ze valt een beetje uit de toon natuurlijk, zeker als je de meer minifig size dingen zoals Harry Potter of City of bijvoorbeeld Ninjago hebt. Maar toen dacht ik, ja, wat het leuke daarin is, dat je eigenlijk iets maakt wat van zichzelf vrij groot is. Ik bezoek natuurlijk die Disneyparken, dus ik heb ook een gevoel als ik dat kasteel van Doornroosje daar zo zie staan, wat je dan eigenlijk in het echt, hoe dat eruit ziet. Maar het fijne is, is dat je met zo'n build Vrij snel kan maken, zonder dat je dat uren en uren en daardoor misschien wel dat je je build over een aantal weken moet verspreiden, maak je toch iets wat bijna dezelfde herinneringen oproept.  

Edwin: Ja, precies.  

Bas: Dat vind ik, ja, ik, denk, nee, ik ga er ook gewoon mee door. Deze komt er ook zeker bij.  

Edwin: Het heeft ook wel een bepaalde sfeer, dat je dat in die micro scale, dat je dat kan weergeven. 

Bas: Ja.  

Edwin: De herinneringen blijven groots natuurlijk, wat je in je maar op een hele kleine, compacte manier. Is LEGO in dit geval toch in staat om zo'n kasteel weer te geven, zonder dat dat kort doet aan de sfeer wat jij in je hoofd hebt zitten. Knap hoor.  

Bas: De bouwtechnieken die ze gebruiken zijn, ik merk dat al bij die allereerste die ik toen maakte. Toen had ik ook al zoiets van, wauw, daar zijn het wel wat goede ontwerpers mee bezig geweest. leuk. En ja, daarom denk ik, joh, laat maar komen. Er zijn nog meer dan genoeg andere Disney dingen die in dit formaat zouden kunnen gebouwd worden. Dus ik ben verrast, ik laat me nog verrassen door wat er nog meer gaat volgen in deze reeks. En  

Edwin: Ik denk dat er nog heel wat gaat zijn. 

Bas: Wat mij betreft is het wel een ja, het is gewoon een sub-theme 

Edwin: Ja, tuurlijk. tuurlijk. En het is natuurlijk ook een heel mooi onderwerp voor LEGO, laten we daarin ook heel eerlijk zijn. Het hele Disney aan zich is natuurlijk zo breed en er is zo ontzettend veel in te zien en te doen, dat LEGO daar heel veel ideeën uit kan putten.  

Ja. En goede designers zijn er natuurlijk talrijk, dus er gaat echt wel wat een en ander komen.  

Bas: Ja, zeker weten. Er is de afgelopen jaren genoeg gekeken, denk ik, ook naar de behoefte van AFOLs om met hun Disney-passie daar ook uit de voeten te kunnen. En we zullen het zien. Zoals ik zei, ik denk dat de grote Simba nog maar een voorbode is van wat er nog meer kan gaan komen. En laten we hopen dat ze ook die kleine variant, daar ook nog meer variaties op gaan komen. Want dan blijft het nog een beetje doenlijk, zou ik willen zeggen.  

[00:24:56] Meer - en grotere - architectuur 
 

Edwin: Ja jawel, maar weet je, heel soms denk ik weleens bij mezelf van, ik wou dat ik zo gek was als jij van die microscale dingen. Dan is het allicht al een stukje makkelijker qua prijs, want ik val die grote yuckels Bas en dat is ook zo ernstig want als je nou van die micro scale van Disney overstapt schiet mij dan weer zo te binnen en we gaan naar de grootste moet ik zeggen tot nu toe Van architecture, dat gaat namelijk de Notre-Dame uit Parijs worden  

Bas: Ja, ja, ja, ja. 

Edwin: Waanzinnig mooie dingen, en dan denk ik, oh jee, dat heb ik natuurlijk weer die moet dan weer gelijk 230 euro kosten, ja, een hele andere koek hè maar als je hem toch bekijkt, wow wat een ding  

Bas: Voor Architecture moet ik zeggen, heb ik wel eens verteld, dat... Ik heb een deel van de architecture georven en dat was nog uit de oude tijd dat de price per brick was stevast 10 cent, minimaal. Dus al had je een vrij simpele... build van de Landmark Series, waar al die grote gebouwen in worden uitgebeeld, zoals het Rockefeller Center. En daar zaten vrij simpele bricks in. Maar toch kon je meteen zien waar het over ging. Hoe dan ook, dat waren over het algemeen best wel prijzig setjes.  

Edwin: Waar Waren die in die tijd ook niet heel vaak in wit uitgevoerd Bas?  

Bas: Dat is weer. daarvoor, dat is dan wel weer. veel ouder en dat heeft met name met de Architecture Studio te maken. Daar kon je zelf dingen bouwen en om dan niet al een kleur weer te geven zodat je bijvoorbeeld de build niet kon laten uitdrukken wat het moest zijn, is de Architecture studio volledig in het wit uitgegeven. Maar de Rockefeller center is gewoon letterlijk in die zandkleuren gedaan. Dat is helemaal passend. Ik vind dat bij deze Notre-Dame ook zeer passend. Het is echt heel mooi gemaakt. Maar in dit geval dus met een prijs per brick van vijf cent. En dan denk ik, hey, kijk eens even, we praten hier over bijna 4400 bricks, dat is niet niks. 

Dat is dus nog meer dan in dit geval bijvoorbeeld de Batman, The Animated series: Gotham City, wat echt wel een joekel van een ding is, weliswaar platter, maar nog steeds een vrij groot formaat. Dus ik ben heel benieuwd hoe groot deze Notre Dame eruit gaat zien als je hem opgebouwd hebt. Voor mij moet ik zeggen, ik heb best wel wat van architecture, dat is ook een van de dingen waar ik überhaupt eerder nooit mee in de weer ging vanwege de prijsstelling, daar ben ik heel eerlijk in. 

Ik kon voor datzelfde geld ook een hele mooie City set kopen bijvoorbeeld, waarvan ik dacht van ja, dat is zo gaaf, het herinnert me aan mijn jeugd en nou dan doe ik liever dat dan, en dan heb je natuurlijk wat over de wat grotere City sets. Maar toen ze bijvoorbeeld die Skylines gingen maken, ja, toen was ik verkocht, want dat was natuurlijk relatief prijsverhouding hoe het eruit zag, super gaaf. En dit is weer een andere still. Het doet me een beetje denken aan  

Edwin: De Houses of Parliament.  

Bas: Ja. dat is  

Edwin: Bij de Big Ben.  

Bas: Een build die ik achteraf... Ik heb er niet zoveel plezier aan beleefd.  

Edwin: Nou, omdat er heel veel herhaling in zit waarschijnlijk,  

Bas: nou inderdaad, inderdaad,  

Edwin: Maar het zijn met name hele kleine bricks die daar gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan de raampartijen. Er zijn nogal wat raampartijen in die House of Parliament. Daar hebben ze die zwarte, transparante bricks voor gebruikt. En daar moet je dus continu aan halen, omdat je van verdieping naar verdieping gaat en op het moment dat die build klaar is, is het natuurlijk prachtig. Ik verwacht dat eerder gezegd ook een beetje van de Notre Dame hoor, want als ik die foto van de Notre Dame heel kritisch ga bekijken, dan zie ik ook wel herhaling van bepaalde delen. Als je naar het hart van de Notre Dame gaat kijken, links en rechts, van dat mooie raam wat je daar ziet, wat overigens een compleet nieuwe brick is, dat rozeachtige raam. Daar zie je toch dezelfde bouwstijl en dezelfde type stenen om uiteindelijk de body van die Notre Dame weer te geven. Dus ook hier zal de  

herhaling een rolletje spelen. Maar als het eenmaal zover is, dan vind ik het toch wel weer heel  

knap gedaan. Bovendien is het bij de Notre Dame zo... En dat vind ik op zich wel heel erg leuk, is dat op het moment dat je gaat bouwen, dat je dezelfde stappen volgt als dat de architecten hebben gebruikt bij het bouwen van de  

echte Notre-Dame.  

Bas: Ah, dat is een interessant  

Edwin: Dus je begint als het ware bij de bolvormige achterkant en zo bouw je naar het hoge gedeelte van de Notre-Dame, zeg maar, daar waar jij als bezoeker naar binnen loopt. En dat is ook de volgorde van bouwen in het echt geweest. Toen pas kwam uiteraard het dak en die hele grote, hoe zou je dat eigenlijk moeten noemen, er staat zo'n soort van toren boven op het dak die in de vorm is van een kruis en logisch bij een kerk natuurlijk. En diezelfde volgorde wordt dus ook gehanteerd hier bij het bouwen van jouw LEGO-set. En dat vind ik op zich een leuke bijkomstigheid.  

Bas: Grappig, ja dat is zeker mooi.  

Edwin: Maar het zijn hele mooie bricks die ervoor gebruikt worden. Weet je nog eens dat we die grote Notre-Dame hebben gezien? Ik meen dat wij toen in Steenwijk waren.  

Bas: Nee, dat was een landgraaf.  

Edwin: Landgraaf... Die man was heel erg creatief geweest om bepaalde dingen en ornamenten te creëren met bestaande bricks. En dat hebben ze hier natuurlijk wat compacter weergegeven, maar dan nog vind ik het heel erg mooi.  

Dus ik kijk naar deze set, kijk ik echt uit. Laat Letterlijk en figuurlijk.  

Bas: Oké, die gaat dus aan jouw Architecture collectie, die al inderdaad niet gering is, dat weet ik, je hebt natuurlijk ook bijvoorbeeld hele mooie, zeker kleinere varianten, zoals Marina Bay Sands,  

Edwin: Ja, dat zijn die Architectures. Al de Skylines. Ja, de skylines. Ja, die zijn fantastisch mooi. 

Als je in Parijs blijft, dan heb ik natuurlijk ooit, was er van Architecture de Arc de Triomphe. Die heb ik natuurlijk staan. Heel erg mooi. En daar komt dan deze bij te staan, Ja, prachtig.  

Bas: Ja  

Edwin: Prachtig. 

Bas: Ja, zijn wel andere formaten.  

Edwin: Ik zit er zelfs aan te denken bas om de skyline van Parijs, want die is natuurlijk nog steeds te koop. En ik heb toen altijd gezegd, ik ga die niet kopen, want de Achtertriumf heb ik natuurlijk in een mooiere vorm. En de Eiffeltoren is er in een mooiere vorm. En ga zo maar door. Maar toch, om dit verhaal compleet te maken, denk ik toch dat die er gaat komen.  

Bas: Ja, maar die gaan we vast en zeker op een evenement een keertje nog tegenkomen.  

Edwin: Daar ben ik over overtuigd, ja.  

Bas: Hij is inderdaad een redelijke goed verkrijgbaar. Ja, en ik denk dat ook dat een beetje mij weerhoudt. Wat je al zegt. Er zijn natuurlijk van hetzelfde thema best wel veel verschillende varianten gemaakt. Die Arctotrium heb ik dan inderdaad toevallig ook. Ik vind zelf bijvoorbeeld het Louvre en dat soort formaatjes. Ook eigenlijk wat leuker. Nummer 1, je kunt er natuurlijk best wel wat meer in... Displaykast kwijt. En iedere keer heb je dan een speciale, dat zijn natuurlijk ook landmarks, die je meteen weer meezuigen in die omgeving waar je dan stond. is met zoiets als die Notre-Dame de Paris, hoe mooi en hoe gedetailleerd die ook gemaakt is. Ja, weet je, dat heeft al een schap voor zichzelf bijna nodig.  

En ja, dan denk ik bij mezelf van oké, ook hier gewoon van keuze maar met name ook vooral van ik zie mezelf al inderdaad zoveel keer die herhalende zet doen dat daagt mij dan te weinig uit als ik heel eerlijk ben.  

Edwin: Ja, qua bouwen is het misschien wat saaier, als je het zo zou willen uitdrukken, maar als je hem eenmaal klaar hebt en je hebt dat als een heel mooi display heb je dat staan, dan heb je wel iets heel moois en dat vind ik met die House of Parliament vind ik dat ook. Dat is saai om te bouwen, saai tussen aandachtstekens, laten we dat vooral vooropstellen hier. Maar er staat wel wat, het is echt een hele mooie build om te zien.  

Als je bijvoorbeeld gaat kijken in verhouding met wat jij nu aangeeft, want de stijl van Londen heeft dat ook gedaan. Denk aan Buckingham Palace, die is ooit ook een keer in dat formaat gemaakt.  

Bas: Ja, vind ik een mooi formaat.  

Edwin: Heel erg mooi. En Trafalgar Square is ook in dat formaat gemaakt. En dat zijn inderdaad hele leuke builds, het is compact en dan kun je een aantal van die dingen op een schap display, zou ik bijna willen zeggen, en dan is dit toch wel een stukje groter, maar maakt dit wel heel erg mooi.  

Bas: Zeker.  

Edwin: Dus bij die kleine, noem ik het maar, tussen aangezegd, buckingham Palace en Trafalgar Square. Daarnaast staat natuurlijk nog die joekel van een Tower Bridge. Kun je die nog herinneren?  

Bas: Ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, dat matcht helemaal niet meer. 

Edwin: Dus de verhoudingen zijn natuurlijk, ja, dat ligt allemaal heel ver uit elkaar.  

Maar het is allemaal wel heel erg mooi. Nou ja, en dat is dus de reden van de dilemma ruimte.  

Bas: Dat klopt, dat klopt.  

Edwin: Want dat gaat op een gegeven moment echt een serieuze rol spelen.  

[00:34:24] Verschillende schalen auto's in je City

Bas: Een ander dilemma is volgens mij ook hoeveelheid. En ik weet dat er ook een  

aantal, ja, uiteindelijk een nieuwe van Speed Champions komt, waarvan ik zeker weet dat dat jouw interesse heeft getrokken.  

Edwin: Ja, heel gaaf.  

Bas: Ik was best wel verrast door deze, met name ook wederom door de gedetailleerdheid.  

Maar wat gaat jou besluiten om die waarschijnlijk toch wel aan jouw collectie toe te voegen?  

Edwin: Nou, omdat ik ben natuurlijk een fan van Duitse auto's en hier wordt natuurlijk die mercedes bijzonder gaaf gebouwd vind ik. Ik vind echt de vormgeving heel mooi. Maar ik vind ook de kleuren heel gaaf. Want er is een... De auto wordt weergegeven in geel.  

Bas: Mm-hmm, mm-hmm.  

Edwin: En de Land Rover-achtige auto... Dat de luisteraar even voor kan stellen hoe zo'n auto uitziet. Die is dan uitgevoerd in zwart. En dat geel-zwart bij elkaar is natuurlijk... ik vind dat gewoon heel erg mooi. 

Maar bij de auto's die ik heb staan... heb ik zo het gevoel van... Qua vorm, qua stoerheid van die auto's, qua robuustheid van die auto's, ja past dat gewoon heel erg mooi in het rijtje van auto's wat ik heb staan. 

Bas: Dat geloof ik maar graag.  

Edwin: dat is gevoelsmatig even een reden waarom ik zeg, ja die wil ik gewoon aan mijn Speed collectie toevoegen. Ja.  

Bas: Juist, Juist, Dit zijn ook daadwerkelijk de speed varianten. Want ze hebben voor beide de A en G versie gekozen. En het is inderdaad wel frappant. Met name in de grotere steden willen we zien dat die G, die Gelände variant. Die wordt dan vaak ook in het zwart aangeschaft. Misschien is dat ook een beetje om te verbloemen dat het een enorme grote joekel van een bak is. Dus in de kleur wit zal die heel anders overkomen. valt me ook op dat met name een aantal details, wat vaak bij die Speed Champions is, die worden uitge beeld met stickers En het viel me inderdaad op dat bij deze het aantal stickers inderdaad er zijn natuurlijk best wel wat maar niet zo heel veel zoals bijvoorbeeld ooit een keertje ik heb dan ja mijn interesse natuurlijk wat meer bij de Amerikanen en heb ik ooit een keertje die corvette voor mijn verjaardag gekregen is natuurlijk al aardig wat jaartjes geleden dat was toen ook nog toen waren ze niet 8 breed maar nog 6 breed en nou ik Was toen eigenlijk ook meteen klaar ermee. Want ik moest zoveel, ieder dingetje, de koplampjes, de achterlichten, zelfs bijna voor me de uitlaatpijpen en zo moest ik allemaal stickeren.  

Toen dacht ik, ja sorry, maar zo kan ik het ook wel. Voor de rest zag je gewoon een vrij blokkerig ding. Dus ik ben nog steeds zeer gecharmeerd van het feit dat ze toen gekozen hebben om dat toch wat meer ruimte te geven door acht studs breedte te gaan werken. Ja, en dan krijg je dit soort prachtig gedetailleerde ontwerpen.  

Edwin: Ik moet trouwens eerlijk bekennen dat bij die andere speedauto's, want jij hebt het over dat stickeren, Er is ooit een keer een Toyota uitgegeven in het geel en daar heb ik niet één sticker van gebruikt. heb ik er staan, onbestickerd en ik vind dat persoonlijk veel mooier. Ik ben niet zo'n fan van stickers en dat is inderdaad bij deze twee autootjes ook een heel belangrijk bijkomstigheidje om te zeggen van wauw, daarom vind ik het mooier, want Als je een foto voor je ziet van die twee wagens, dan ga je niet direct zien van, hé, er zitten stickers op die auto geplakt. Eigenlijk ga je denken, er zijn dit keer helemaal geen stickers gebruikt.  

Bas: Zou je denken, ja.  

Edwin: Is natuurlijk niet zo, maar zou je denken, en dat vind ik persoonlijk heel erg mooi eraan. Maar het maakt natuurlijk je LEGO City ook wel heel stoer, Bas, hè.  

Bas: Dat is wel een goeie, wat  

Edwin: Als daar opeens zo'n vette Mercedes voor de deur staat en dan laat je een minifig naar buiten lopen, zo'n stoere man die dan in die auto weg gaat knarren. Ik zie het verhaal al helemaal voor me. Jij zegt wel eens tegen mij, jij denkt in verhaaltjes, maar ik zie dat verhaaltje ook echt weer voor me, ja. Dat is heel leuk. Er is op acht breed ook die Corvette een beetje in, ja wat is het eigenlijk, Bordeaux roodachtig.  

En heb ik ook een keertje een grachtenpandje uit Amsterdam gebouwd. Die kun je voor de geest halen. En daar had ik toen een scène van gebouwd. En daar had ik dus ook die corvette ingezet. En dan met minifiguren bij de gebeuren van alles op straat. En onder het motto van ja, het komt ook niet iedere dag voor dat er opeens een corvette voor de deur staat. Want het was een beetje de Stingray uitvoering was het eigenlijk  

Bas: Ja, Dat was het  

Edwin: Waanzinnig gaaf. Ja, Dat wordt leuk. Hier kun je hele leuke dingen mee doen. Dus dat zie ik wel zitten. 

Bas: Ik moet er wel bij zeggen dat, zeker met die zes brede varianten, waaronder ook destijds die Porsche 911, de witte variant, je hebt daarna ook nog een andere gehad, in groen volgens mij,  

Edwin: Appletjesgroen. Ja,  

Bas: Maar die is een formaat wat inderdaad zeker bij de nieuwe City de straten ook gewoon goed past. Omdat namelijk natuurlijk bij City op termijn natuurlijk ook van 4 naar 6 is gegaan om gewoon wat meer detail kwijt te kunnen. Ik moet zeggen dat met die 8 brede wordt het wel wat lastiger, want dat worden wel joekels van dingen. En verhoudingsgewijs past het dan ook wat minder.  

Edwin: Is zo. Vooral als je heen en weer verkeer wil creëren  

Bas: Onder andere. Maar goed, ik denk ook gewoon formaat technisch. Je zou bijna zeggen dat ook de minifig klein is geworden voor die grote auto's. En was het met de...  

Edwin: De verhoudingen zijn niet meer helemaal. Ja, daar ben ik mee eens.  

Bas: Nee, nee, helemaal niet. Helemaal niet. Maar goed, ik kan me dat vanuit designer optiek ook wel weer voorstellen. Maar ik zou zeggen lekker gewoon decoreren die stad met die dingen, want ze zien er prachtig  

Edwin: Ja, tuurlijk. Is toch gewoon geweldig. En over verhoudingen moeten we trouwens niet al te kritisch zijn hoor, want ik vind het ook wel iets wat, vind ik een bepaalde charme die bij LEGO past hè. Want als je gaat kijken naar verhoudingen in builds en je kijkt naar de... minifigs en je kijkt naar de accessoires in een woning of in een bakkerij of in een... Patisserie of wat wat je ook allemaal ziet dan dan zie je stoeltjes tafeltjes bekertjes op tafel croissantjes die zijn zo groot die heb ik het echt nog nooit gehad.  

Bas: Nee, nee, nee, ' 

Edwin: dus daar klopt natuurlijk allemaal helemaal niks van  

Bas: Nee, dat is ook zo. Ja,  

Edwin: Het is de charme van LEGO vind ik altijd  

[00:40:50] Van de eigen City naar Azië 
 

Bas: Over verhoudingen gesproken en dan qua naamgeving vond ik hem namelijk wat, nou ja, laten we even het goede woord gebruiken, maar wat misleidend, is Ninjago, De Toernooi Tempelstad. en als ik het woord stad zie, dan denk ik meteen, Wow. wat gaan we hier krijgen? 

Hoe dan ook, het is nog steeds een toernooi. Een prachtige build en Ja. wij zijn beide natuurlijk helemaal fan van tempels en natuurlijk het Aziatische sfeertje. Ja, ook hier bij deze, ik weet het is natuurlijk zeker niet gericht op AFOLs. Dat blijkt ook wel uit al die verschillende figuren en de scènes die ze afbeelden, die uit die Dragons Rising tweede seizoen voorkomt. Maar als je die even wegdenkt en als je eventjes gewoon puur kijkt naar de gebouwtjes en de daken en wederom die verhoging door die rotspartij, ik zag hem voorbij komen en ik dacht, nou, wow, dit is heel mooi. Ik ook weer inderdaad van, wow, dit is ook wel weer een heftig prijsje. Hoe dan ook. Terugkijkende naar zeker ook het formaat van de bricks en het aantal stuks, maar liefst bijna 3500, dacht ik, waar gaat LEGO met deze grote Ninjago varianten naartoe? Want het wordt steeds gedetailleerder, het wordt steeds groter en naar mijn mening dus ook mooier,  

Edwin: Ja, imposanter.  

Bas: Dit is denk ik toch niet meer zomaar even een cadeautje wat je aan je neefje gaat geven. En ik denk dat zelfs menig ouder ook denkt van... Sorry, leuke wens, maar dat is toch een beetje pittig.  

Edwin: Daar gaan we twee verjaardagen over doen, bijvoorbeeld,  

Bas: Ja, dat wou ik dus zeggen. Of dat is het cadeautje voor het hele jaar en dan zijn we er klaar mee. ik vind het een hele bijzondere ontwikkeling. En moet zeggen dat... Met name dat waterrad, de kleine dingetjes zoals bijvoorbeeld zo'n boom, dat doet mij meteen een beetje aan Japan denken. En zo'n bruggetje ook weer, wat dan op een leuke manier weer gemaakt is. Dat zijn natuurlijk allemaal bekende bricks voor ons, maar ik denk toch van, hey, dat ze dat daar toch weer mee hebben kunnen maken. En vooral ook de setting, het zijn als het ware drie eilandjes, noem ik het nou maar even. De een is heel klein, de ander is ietsjes groter en dat zeg maar, dat tempelachtige ding overbrugt het en ik denk, hebben ze weer leuk gedaan. En ik was, ja, op het plaatje was ik al verkocht, dus dat was dan wel weer een beetje een dingetje.  

Edwin: Ja, maar het is ook de sfeer die je aanspreekt en als je dan kritisch gaat kijken en je gaat die tempel bekijken en je gaat kijken hoe die daken dan gebouwd zijn ja dan is dat ook een sfeer zoals je dat daar ook daadwerkelijk tegenkomt. Die ruimte ziet er daar gewoon weg zo uit en wat jij in het begin van jouw betoog ook heel duidelijk zegt is Je zou denken dat dit gemaakt is voor de kleinere LEGO fans, gezien de poppetjes en wilde spel wat ze spelen in deze set. Maar dat moet je inderdaad wegdenken. Ik denk als je hier een set van maakt waarbij je de tempel een grote rol laat spelen en dat je al die gekke wilde bras figuurtjes weglaat.  

Bas: Dan heb je een prachtig display piece, ja.  

Edwin: Dan heb je een heel mooi Aziatisch display staan en dat vind ik zo heel gaaf eraan, Dus daar gaan we weer, ik heb een speciale Azië hoek en als ik denk aan de ruimte die ik daar nog heb, Nou, dan moet ik wel heel erg gaan inschikken  

Bas: Ja, dat is inderdaad wel een geval. 

Ik denk dat ook deze wel eentje weer is om geduld te bewaren. We hebben een poosje geleden natuurlijk samen ook de mogelijkheid gehad om die andere tempelgebouw van de drakenkernen, om die te bemachtigen voor, zeker gezien wat daar qua details zit, gewoon voor een mooie prijs. Dus het hoeft zeker niet deze 250 euro te kosten. Hoe dan ook, je krijgt dan natuurlijk ook nu al redelijk wat waard voor je geld en zeker als er wat korting vanaf gaat gaan we toch al denk ik richting de 5 cent per brick en dan staat er dus echt wel een flink ding want de bricks die erin zitten zoals gezegd, zijn echt niet allemaal van die kleine één bij ééntjes, er zitten wel aardig wat grotere dingen in. 

Edwin: Ja, hier zitten wat grotere bricks in verwerkt,  

Bas: Ik ben heel benieuwd om deze ook gewoon real life opgebouwd een keer te zien in een LEGO om dan daadwerkelijk de knopen door te hakken. Want ja, we hebben nu al zoveel geraakt en er valt ook nog heel veel te bespreken. Dat gaan we ook eventjes voor een andere keer bewaren, want anders dan wordt het er wel een beetje veel.  

Edwin: Ja, wat zullen de mensen wel niet denken? Maar wij vinden ook altijd alles mooi. dat is zo verleidelijk in deze. 

Bas: Het is lastig om keuzes te maken. Het is lastig om inderdaad je budget te verdelen. En aan de andere kant inderdaad, als je het eenmaal hebt, hoe ga je het dan neerzetten en op welke manier? Maar goed, weet je, ik zeg altijd, je mag blijven dromen. En sommige dromen, die worden waar. En sommige ook niet. Dat is helemaal niet erg. Maar zolang het gewoon iets blijft waar je naar uit kan kijken.  

Edwin: Het is al heel erg leuk.  

Bas: Ik heb dat iedere keer ook als ik weer een LEGO Store inloop. Dan staan daar sets bijvoorbeeld die ik gewoon op besloten heb van joh, hoe mooi ook, dit gaat het niet worden. Maar dan nog blijft het het leuke gevoel van, hé, Ik zou dat ook wel willen  

Edwin: Dat gevoel is ook heel belangrijk en dat je daar continu plezier aan beleeft om het weer te zien, om er weer naartoe te gaan, om dat al dat mooie spul om je heen te hebben. Dat is al heel veel waard.  

Bas: Dat is zeker veel waard. De volgende keer gaan wij door op één specifiek thema. En daar is zoveel uitgekomen waar ook heel veel over te vertellen valt. Maar dat bewaren we dus tot de volgende aflevering. Voor nu gaan wij even lekker verder dromen wat er allemaal op 1 juni beschikbaar gaat komen.  

Edwin: GELACH  

Bas: En ook onze gedachten even zetten over waar we... Al dan niet voorgaan en vooral ook hoe we dat uiteindelijk mooi kunnen neerzetten in onze woning.  

Edwin: Ik ga zo dadelijk wel eens wat ruimte zien te vinden.